De wip

Onze recensie

Dit boek draait of schommelt om een van de leukste speeltoestellen, de wip! Maar wat hebben ridders en draken daarmee te maken. Verschillende personages gaan met elkaar in gevecht om dieren en mensen aan hun kant van de wip te krijgen zodat zij het zwaarste doorwegen. Het begint met een varken en jawel … Elvis. Zodra er ook een krokodil en een hele rockband opduiken, weet je dat er op de fantasie van de auteur geen rem zit. Als ook een walvis, een reuzeninktvis en een gigantische dinosaurus de groep vervoegen is de chaos op de wip compleet maar kan tegelijk de pret niet op. En daar stopt het niet …

De wip is een prentenboek dat zich uitstekend leent tot nadenken en filosoferen met jonge kinderen en hen leert werken en omgaan met hun verbeelding en fantasie. De illustraties zijn uitgevoerd in een heerlijk naïeve stijl met heldere kleuren en vlakken. Ze prikkelen de verbeelding doordat de figuren die bij de wip voorbijkomen aansluiten bij de ontdekkingswereld van jonge kinderen.

Wat gebeurt er met je als een reusachtige dino aan de andere kant van de wip gaat zitten? Dat en veel meer ontdek in dit vrolijke en fantasierijke prentenboek van Joaquin Camp. Kijk- en (voor)leesplezier gegarandeerd! Dit boek bezorgt je fijne kriebels, als op een … jawel … wip.

 

Magela Thielemans

Nieuw

Thema's

Leeftijd

Auteur