e keukenprins van Mocano. Het geheim achter het fornuis

De keukenprins van Mocano. Het geheim achter het fornuis

Onze recensie

Maximiliaan Leeuwenhart de Prins! zeg maar Max, woont in de keuken van de gevangenis, waar Kokkie voor hem zorgt. Eigenlijk is Max een verstekeling, want niemand weet van zijn bestaan af, behalve Kokkie, Gustaaf die alles aanvoert wat kokkie nodig heeft om voor 200 gevangen te koken en magere Jan het keukenhulpje en natuurlijk ook Trixie, het dochtertje van de gevangenisdirecteur.

Zij is superblij dat er nog een kind woont in de gevangenis en ze helpt haar vriendje Max met lezen en rekenen, want een kind dat eigenlijk niet bestaat, gaat natuurlijk niet naar school. Op een dag ontdekt Max een geheime deur achter de oven. Samen met Trixie gaat hij op onderzoek uit en dan gebeuren er allerlei gekke onvoorstelbare dingen. Ze vinden stenen hagedissen die even later levend blijken. Zullen Trixie en Max dat raadsel kunnen oplossen? En wie is er verantwoordelijk voor dit waanzinnig avontuur?

Het geheim achter het fornuis is spannend en grappig. De tekst wordt afgewisseld met grappige tekeningen, plannetjes en zoekplaatjes. Al lezend in dit boek leer je wat Engelse woorden en je vindt er zelfs een recept. Want in een keuken wordt natuurlijk gekookt. Yvonne

Nieuw

Thema's

Leeftijd

Auteur