Zo blij met jou!

Zo blij met jou!

Onze recensie

Sofia heeft geen eetlust meer. Ze staart dromerig voor zich uit en tekent hartjes op het raam. Als oma haar vraagt wat er scheelt, komt de aap uit de mouw: Sofia vindt een jongen in haar klas héél leuk. ‘Je moet het hem vertellen’, raadt oma Sofia aan. ‘Vertel het hem maar op jullie lievelingsplek!’ Sofia heeft er wel oren naar, maar ze weet niet goed hoe ze het moet aanpakken. Dan vertellen oma en opa hun eigen liefdesverhaal. Liefde en verliefdheid.

Deze twee universele thema’s spreken tot de verbeelding van jong en oud. Ze zijn (en worden) dan ook tot in het oneindige bezongen, want hoe je het ook draait of keert telkens opnieuw ontsnappen ze aan onze woorden te ontsnappen, alsof we er geen vat op krijgen. Een vraag dringt zich op: hoe leg je deze wonderlijke gevoelens aan (je) kinderen uit op een voor hen begrijpbare manier?

Het duo An Swerts en Jenny Bakker slaagt daar wonderwel in. De teksten van An zijn geschreven vanuit het perspectief van het kind en de prachtige, dromerige tekeningen van Jenny nemen volwassene en kind mee op sleeptouw doorheen een verhaal waarin niet alleen verliefdheid, maar ook de hartverwarmende relatie tussen grootouder en kind aan bod komen.

Elke Beckers

 

Nieuw

Thema's

Leeftijd

Auteur