Yuma

Yuma

Onze recensie

Aarde, de verre toekomst: onder de aardkorst ligt Eden, een verfijnde en technologisch hoogstaande maatschappij. Aan de oppervlakte van de planeet woont een ietwat primitiever volk. Beide gemeenschappen weten zo goed als niets van elkaar. De Buitenlanders hebben alleen het Geschrift, waarin staat dat er uit de Onderwereld een demon zal komen, die het einde van hun wereld zal inluiden.

De meeste Edelingen weten niet eens dat er in het Buitenland überhaupt leven mogelijk is. Dat er heel wat zal veranderen wanneer in het Buitenland een Edelinge opduikt, is wel duidelijk. Die wordt natuurlijk meteen aanzien voor de demon, met alle gevolgen vandien.nnYuma vertelt hoe Maarian, een nieuwsgierige Edelinge, probeert om een oorlog tussen Eden en het Buitenland af te wenden.

Het boek is de opvolger van Sequoia, waarin de lezer de eerste stappen van de Maarian in het Buitenland volgt. Yuma kan ook alleenstaand gelezen worden – aan het begin van het boek zit een korte samenvatting van Sequoia – maar voor een aangename leeservaring is het toch best om te beginnen met Sequoia. Anders kom je als lezer toch af en toe uit de lucht vallen.

Nieuw

Thema's

Leeftijd

Auteur