Wij zijn allemaal moleculen

Wij zijn allemaal moleculen

Onze recensie

Stewart wilde altijd al graag een zusje. Maar zijn moeder raakt niet zwanger wel ernstig ziek. Kort daarna sterft ze aan kanker. Samen met zijn vader probeert hij te overleven.

Mama is nog overal aanwezig in hun huis en soms zoekt hij troost bij Schr√∂dinger, zijn poes. Het leven staat echter niet stil. Leonard wordt verliefd op Caroline, een collega die gescheiden is en hij besluit om in haar ruime woning in te trekken. Stewart moet dus het huis waar zoveel dingen aan mama herinneren achterlaten. Hij verandert ook van school omdat dat gewoon handiger is. Maar hij krijgt wel een stiefzus, want Caroline heeft een dochter Ashley. Maar Ashley zit niet te wachten op een broer. Ze vindt Stewart klein en onaantrekkelijk, ook al is hij slim. Ze noemt hem stiekem ‘de griezeldwerg’ of ‘Spuwart’. Ashley heeft de scheiding van haar ouders helemaal niet verwerkt en nog minder het feit dat haar vader een homo is. Ze schaamt zich ervoor en ze vreest dat al die veranderingen haar imago op school schaden. Dat Stewart bovendien bij haar in de klas komt maakt alles nog moeilijker.

Maar als hij haar onverwacht in contact brengt met Jared, een jongen die hem pest, wordt ze milder. Jared is echter niet de droomjongen die Ashley in gedachten heeft. Hij is brutaal en gemeen en vooral uit op zijn eigen pleziertjes. Ashley is voor hem gewoon ‘een teef’. Dat Jared geen ‘kwaliteitsmens’ is, beseft Stewart veel sneller dan Ashley. Als het oudejaarsfeestje uit de hand loopt is hij koelbloedig genoeg om snel op te treden.

Nieuw

Thema's

Leeftijd

Auteur