Wie heeft er een jonkie meer?

Onze recensie

Een telboek dat je tot tien leert tellen. Mweih. Een flapjesboek met flapjes in alle geuren en kleuren, en een zoekopdrachtje verstopt op het einde. Mweih. Een dierenboek, waarin je peuter zowel de naam van het dier als van z’n jonkie kan verwerven. Mweih. Been there, done that, denk je dan.

Toch! Dit is anders. Dit is kunst. De cover fonkelt en straalt, speelt met licht en donker, trekt je binnen met zijn doorkijkgaatjes en zijn blinkertjes. Ook binnenin blijven je ogen smullen van de illustraties. Zelfs als ouder kun je niet anders dan aan de flapjes frunniken om te kijken wat er achter het riet verscholen gaat, sta je te popelen om het blad om te draaien en te kijken welk diertje nu haar opwachting maakt. En elke bladzijde met een jonkie meer.

Julia Donaldson kenden we al van haar internationale bestseller De Gruffalo. Dit is weer een absolute voltreffer, niet in het minst dankzij de illustraties van Sharon King-Chai en het puike vertaalwerk van Edward van de Vendel.

Wel een beetje opletten: de blaadjes zijn best fragiel. Hou die peuterhandjes toch een beetje in de gaten wanneer ze met de flapjes aan de slag gaan.

Eline Zenner

Nieuw

Thema's

Leeftijd

Auteur