Wervelwind

Wervelwind

Onze recensie

Bet is een echte wervelwind. Ze zit boordenvol fantasie en plannetjes en doet vaak dingen zonder eerst na te denken. ‘Een luid meisje met een eigen willetje’, zo noemt ze zichzelf. Dat brengt haar soms in de problemen, zoals bij juffrouw Knoet, die liever gehoorzame kinderen in haar laatste jaar ziet. Maar Bet zet zich wel helemaal in voor de inzamelactie voor een pleegkindje in Haïti dat ze met de klas sponsoren.

In Wervelwind leer je Bets wereldje kennen: haar familie (met 5 zussen), de school, haar kat, vakantie en een hele hoop tienerzorgen.

Wat is het allerbelangrijkste in het leven van een tiener? Vriendschap of een goed stel vrienden of vriendinnen. Voor Bet in Wervelwind geldt dat zeker. Met haar beste vriendin Lin deelt ze alles. Ze kunnen urenlang praten, lachen en gek doen of plannetjes bedenken, zoals het krantje dat Bet, Lin en Trien samen uitgeven.

Vrienden staan altijd voor je klaar. Of dat zou toch moeten. Maar daar wringt er al een tijdje iets. Bet vindt dat Lin zich soms anders gedraagt, alsof ze Bet maar wat kinderachtig vindt. Het leeftijdsverschil laat zich voelen, want Bet start in het zesde leerjaar terwijl Lin al in het tweede middelbaar zit. Plots heeft Lin, onder het mom van teveel huiswerk, geen tijd meer voor hun krantje. Bet voelt zich in de steek gelaten. Lin houdt zich liever met andere dingen bezig, zoals jongens, en daar heeft Bet het even lastig mee. Als op haar verjaardagfeestje blijkt dat de jongen waar Bet al lang een oogje op heeft, met Lin gaat, voelt Bet zich niet alleen in de steek gelaten, maar ook echt verraden.

Wervelwind is een boek waar het plezier van zowat elke pagina spat. De doldwaze en dolfijne avonturen van Bet zijn echt heel grappig. Ook in de stijl is bijzonder leuk. De auteur gebruikt bijvoorbeeld ook tekeningen en brieven.

Nieuw

Thema's

Leeftijd

Auteur