we hebben een geitje

We hebben er een geitje bij

Onze recensie

Op de kinderboerderij hebben ze er een geitje bij. ‘ Van op de allereerste pagina is de toon gezet van dit aardige kinderboek. Samen met Mik ga je op stap tot bij het kleine geitje. Alle dieren wijzen hem de weg. Dan mag hij samen met de boer mee naar de stal. Maar opgelet: ‘ Sst, hij slaapt’. De vrolijke tekst in rijmvorm is beperkt maar leest erg prettig. De dieren hebben maar één boodschap: ‘ We hebben er een geitje bij ! ‘ Maar ze vertellen het elk op hun manier. Door het rijm, het speelse ritme en de herhalingen is dit een voorlees- en kijkboek op maat van jonge kinderen. Op de naïeve prenten van Iris Deppe is er veel meer te zien dan wat de tekst vertelt. Je kan precies volgen wat Mik doet. Hij verlaat het huis, rijdt met zijn step naar de boerderij en stapt langs de verschillende dieren. Op de kinderboerderij houdt hij even halt bij een speeltuintje. Sommige dieren zoals de poes, eendjes, een kikker en een slak, komen niet aan het woord, maar ze krijgen wel aandacht in de illustraties. De zachte kleuren en de vele leuke details geven dit kinderboek een heel eigen vertederend ietwat nostalgisch cachet.

Rita Ghesquiere

 

Meer weten

We hebben er een geitje bij werd gekozen tot ‘Prentenboek van het jaar 2016’. Tijdens de voorleesdagen in januari en februari 2016 krijgt dit boek in Nederland extra aandacht. Marjet Huiberts volgde een opleiding als Docent Dans en was vele jaren vakleerkracht bewegingsexpressie.

Toen ze ontdekte dat schrijven haar wel ligt, maakte ze er haar beroep van. Aadje Piraatje is een van haar succesvolle boekenkinderen. Iris Deppe is een jonge illustratrice. Haar naïef realistische stijl spreekt zowel volwassenen als kinderen aan. Samen met Marjet Huiberts maakte ze ook Dag meneer, hebt u een hond? Bij ons exemplaar stak een schattig klein knuffelgeitje

Nieuw

Thema's

Leeftijd

Auteur