Wauw

Wauw

Onze recensie

De watervallen van Wauw behoorden tot de mooiste plekjes op aarde… Tot de droogte toeslaat. De planten verdorren en de dieren trekken weg.  De kabellift die ooit zoveel toeristen trok, wordt gesloten.

De mooie vallei ligt er voortaan verlaten bij.  Boebo de oude aap bedenkt een plan om zijn honger te stillen.  Met zaadjes en wormen lokt hij vogels die hem in ruil frisse bananen bezorgen.  De oude liftbak tovert hij om tot een heus vogelrestaurant ‘Tjiep tjiep Njam njam’.  Van heinde en verre komen vogels in alle maten en kleuren terug naar Wauw. De zwaardpanter die de vogels wil verorberen, kan Boebo gelukkig nog net de baas. Maar wat moet hij beginnen tegen de vroegere baas die de kabelbaan wil slopen met zijn reuzenkniptang?

Een felle windstoot steekt hem een handje toe. En als vier goudcondors de vallende man redden, is ook Wauw gered. De man ontdekt de wondere vogelwereld en Boebo de grappige nieuwe baas van de vallei. Hij knapt de toegangspoort en de liftbaan op. Zo wordt het vervallen Wauw een nieuwe attractie. En Aap Boebo wordt door de minister van toerisme beloond voor zijn goede daad en inzet.

Nieuw

Thema's

Leeftijd

Auteur