Wat zegt de kleine krokodil in de speeltuin?

Onze recensie

Krokodil mag met oma en opa naar de speeltuin. Onderweg horen ze allerlei geluiden. Wanneer ze aankomen in de speeltuin, blijkt de draaimolen al volzet. Krokodil moet even wachten om aan de beurt te komen. De namiddag in de speeltuin is erg leuk en krokodil valt voldaan in slaap onderweg terug naar huis.

Kartonboekjes waarmee je samen met je peuter geluiden kan nabootsen vind je in alle kleuren en maten. Dit boek steekt er toch wel boven uit. De eenvoudige, kleurrijke potloodtekeningen zijn erg expressief. Met een paar potloodstrepen tovert Eva Montanari op elke pagina een andere gezichtsuitdrukking bij de kleine krokodil. Wanneer de draaimolen volzet is, krijgen we zelfs grote krokodillentranen te zien. Het kuikentje dat eerst droevig is en dan uitbundig blij, vind ik heerlijk uitgebeeld. De sobere pagina’s maken het gemakkelijk om de aandacht van je peuter bij het verhaal te houden. De tekst draagt hier nog een steentje toe bij met rake klanknabootsingen: “oma zegt: ’lieverd!’ opa doet hoppatee! De paardenbloem gaat van PFFFFFFF.”

Dit boek is een toppertje om samen met je kleuter van te genieten en meteen ook te benadrukken dat je soms je beurt moet afwachten.

Lut Vanderaspoilden

Nieuw

Thema's

Leeftijd

Auteur