wat-ik-mooi-vind

Wat ik mooi vind

Onze recensie

De meester vraagt aan Max wat hij mooi vindt. Max denkt na maar weet het niet, hij heeft tijd nodig om na te denken en die krijgt hij van de meester. In de loop van de dag en avond ontdekt hij verschillende dingen die voor hem opvallend en mooi zijn, eigenlijk veel te veel dingen.

Hij begint ook naar de dingen te kijken waar hij anders geen oog voor had, zoals de mensen die aan de bushalte staan, als je goed kijkt is iedereen in een andere kleur gekleed. De vogels in de lucht, de dieren in de wei en nog zoveel meer, alles en iedereen is anders en bijzonder. Als Max de volgende dag in de klas komt, kan hij niet wachten om te vertellen wat hij allemaal mooi vindt. Het is te veel om op te noemen, maar toch vertelt hij alles, en iedereen wordt er stil van, want allemaal moeten ze er even over nadenken.

Wat ik mooi vind is een hartverwarmend boek over tijd nemen om te ontdekken wat je mooi vindt. Nadat ik het boek had gelezen, begon ik zelf na te denken over de dingen die ik mooi zou vinden. Het is al mooi op zich dat een boek dit vermag. De tekeningen zijn zeer kleurrijk, wat je er dan ook toe aanzet om er nog aandachtiger naar te kijken en de schoonheid ervan te ervaren.

Magela Thielemans

Nieuw

Thema's

Leeftijd

Auteur