Warmwatervrees

Warmwatervrees

Onze recensie

Een nieuwe start, dat is wat Esra krijgt wanneer ze na de herfstvakantie start op een nieuwe school. Niet dat ze zelf vindt dat ze die nodig heeft, want zij is ervan overtuigd dat ze niets verkeerds heeft gedaan. Maar het voelt wel goed om terug zichzelf te kunnen zijn, verlost van alle roddels die haar op haar vorige school achtervolgden.

Maar dat is buiten Esra’s verraderlijke gevoelens gerekend, die haar al op de eerste dag in de steek laten. Bij het allereerste oogcontact met Laurie voelt Esra al dat het gevaarlijk wordt. Ondanks de alarmbellen die blijven afgaan in haar hoofd, krijgt Esra Laurie niet meer uit haar gedachten en ze begeeft zich weer op glad ijs. Bovendien duikt Laurie ook te pas en te onpas op, wat Esra’s hoop aanwakkert. Tot Esra op een ochtend ontdekt dat haar grote geheim over heel de school bekend is. Er was maar een iemand die ze in vertrouwen had genomen. Plots is de situatie exact dezelfde als die op haar vorige school. Kan ze dat nog een keer aan?

Zwaar teleurgesteld door het verraad van Laurie, is ze blind voor diens pogingen om zich te verontschuldigen. Op gelijke tred met de aanzwellende roddels in de schoolgangen wordt Esra paranoïde, ervan overtuigd dat ze er nu echt helemaal alleen voor staat. Tot er iemand toont dat hij aan haar kant staat en zich door al haar defensies heen wringt. Hij schaart zich onvoorwaardelijk aan haar zijde. En het is ook Hugo die haar de ogen opent want hij herinnert haar eraan dat elk verhaal twee kanten heeft. Maar kan hij tot haar doordingen, en is hij nog niet te laat?

Nieuw

Thema's

Leeftijd

Auteur