Warme melk met honing

Onze recensie

Kleine Beer en Grote Beer drinken gezellig samen een kop warme melk met honing, net vóór ze aan hun winterslaap beginnen. Kleine Beer maakt volop plannen voor wanneer ze in de lente wakker zullen worden. Hij bedenkt allerlei leuke dingen die ze dan samen zullen doen, en Grote Beer vindt alles prima. Maar wanneer Kleine Beer na een lange, donkere winter wakker wordt, is Grote Beer er niet meer. Kleine Beer mist Grote Beer enorm en hij is erg verdrietig. Zijn vrienden blijven bij hem in de buurt en doen heel hard hun best om hem weer blij te maken. Zullen ze daar uiteindelijk in slagen?

Dit prentenboek brengt een ontroerend en hartverwarmend verhaal over afscheid, verdriet en gemis, maar ook over de kracht van vriendschap. Een gemis dat zo vreselijk diep gaat, dat Kleine Beer geen oog meer heeft voor de wereld rondom hem en voor zijn vrienden. Om hem op te beuren verzinnen zij voortdurend allerlei zaken, die Kleine Beer normaliter erg leuk zou vinden, maar die hem nu absoluut niet kunnen interesseren. Kleine Beer heeft immers tijd nodig om zijn  verdriet te verwerken.

Dit  boek gaat over hoe men bij een groot verdriet, met hulp van zijn vrienden, toch stilaan terug wat vrolijker kan worden. Dat het normaal is dat er desondanks toch altijd een klein stukje gemis en verdriet overblijft. En dat het zeker goed is om af en toe nog eens te denken aan de persoon die je mist, over hem te praten en je verdriet te tonen.

De sfeervolle, prachtige paginavullende tekeningen in warme kleuren en op glanzend papier zijn niet alleen voor kinderen een genot voor het oog! De tekeningen staan vol leuke details, waar kinderen heel wat zoekplezier aan beleven. De schattige diertjes, waarvan vooral de grote ogen opvallen, zijn werkelijk om te knuffelen. Het grote formaat van het boek (24 cm x 33 cm) maakt het extra aantrekkelijk. De meeste tekeningen zijn zo kunstzinnig dat men ze zou kunnen inkaderen om aan de muur te hangen in de kinderkamer.

 

Myriam Vanderzeypen

 

Weetje

Wie niet genoeg kan krijgen van de bijzonder mooie tekeningen in dit boek, neemt best eens een kijkje op de website van de auteur/illustrator : www.frankdaenen.com. Op youtube vind je zijn handige instructiefilmpjes die kinderen op een leuke manier, stap voor stap, leren tekenen.

 

Nieuw

Thema's

Leeftijd

Auteur