Want een ezel is een voorbeeldig mens!

Want een ezel is een voorbeeldig mens!

Onze recensie

Het zal je maar overkomen dat je vader op vrijersvoeten loopt of je moeder weer verliefd wordt. De kinderen van papa Albéric en mama Lena vinden het in elk geval niet fijn. Het liefst willen ze dat alles blijft zoals het is.

Het gezin Schuurbroeck vond na de dood van mama stilaan een nieuw evenwicht. Er is geen vraag naar een nieuwe mama. Ook voor de meisjes Peeters mag na de scheiding van hun ouders alles nu blijven zoals het is. Ze zitten niet te wachten op een nieuwe papa. Helaas dat is zonder de ouders gerekend. Albéric en Lena kunnen het goed met elkaar vinden en dromen van een nieuwe toekomst. De drie Schuurmannetjes en de zusjes Peeters verzetten zich met alle beschikbare middeltjes: dwarsliggen, emotionele chantage, leugentjes, sabotage…

Als het uiteindelijk toch tot een logeerpartij komt, zorgen ze er voor dat alles snel in het honderd loopt. Een beetje moedeloos geven de volwassenen er de brui aan. Maar dan zorgen hun kinderen voor een verrassend einde.

Het verhaal zit vol grappige situaties, soms licht overdreven, en ook de personages krijgen scherpe trekjes. De leuke cover en de prenten van Kristina Ruell sluiten daar perfect bij aan. Het verhaal is heel spannend opgebouwd. Eerst roept het vreemd gedrag van de ouder een vaag vermoeden op. Daarna ontdekken de kinderen wat er echt aan de hand is. Dan volgen de bekentenis en de plannen om beide gezinnen met elkaar kennis te laten maken. Door de hinderlagen en vertragingsmanoeuvres van de kinderen, loopt het een paar keer goed fout, maar eindelijk kan de geplande logeerpartij doorgaan. Maar ook dan blijft het superspannend!

Nieuw

Thema's

Leeftijd

Auteur