Vrijdag kom ik weer thuis

Onze recensie

Dit verhaal is aaibaar en lieflijk omdat het geschreven is vanuit de belevenis van het 9-jarige meisje Esi. We lezen haar gedachten en haar acties mee en die zijn nog een beetje naïef, wat ze net zo mooi maakt: ze ziet volwassen mensen rondom haar van alles doen en niet doen en wil dat begrijpen en er vat op krijgen.

Esi’s vader is lang geleden gestorven. Esi wil voor de komende verjaardag van haar moeder een nieuwe man voor haar zoeken. Liefst een Ghanees. Als ze dan een plannetje bedenkt en op de vlieghaven belandt, wordt het wel erg spannend om het uit te voeren.

Ik heb het boek voorgelezen aan mijn jongens van 8 en 10 jaar en ze wilden steeds meer horen. Er zit dus spanningsopbouw in die maakt dat kinderen verlangen naar het vervolg.

Er staan vrolijke tekeningen bij. Opmerkelijk zijn op de prenten enkel benen te zien. Dit laat de lezer toe om de rest erbij te fantaseren.

Aan de hand van dit verhaal kan je met kinderen praten over emoties, alleenstaande ouders, diversiteit, gemis, verjaardagscadeaus, …

Sarah Auwerx

Nieuw

Thema's

Leeftijd

Auteur