Vriend

Onze recensie

Olifant en Zebra wonen in de zoo en zijn dikke vrienden. Ze doen alles samen en maken veel plezier. Ze helpen mekaar, troosten mekaar en vullen mekaar ook perfect aan. Zo houdt de ene van muziek en de andere van dansen. Soms doen ze al eens iets in het geniep – sssst, dat mag niemand weten- en vaak werken ze ook samen om andere dieren te helpen. En als ze al eens ruzie maken, dan waait dat heel snel weer over. Kortom… olifant en zebra zijn gewoon àllerbeste vrienden.

Dit leuke prentenboek is een regelrechte ode aan de vriendschap. Het is een boek over vrienden en wat vrienden voor mekaar kunnen betekenen, hoe ze er ook mogen uitzien en hoe verschillend ze op het eerste zicht ook mogen zijn. Echte vrienden kijken niet naar de verschillen maar wel naar wat hen bindt, wat ze gemeen hebben en hoe ze mekaar kunnen aanvullen.

De tekstjes zijn eenvoudig en kort gehouden, maar geven samen met de tekeningen een prima aanzet om na te denken en/of te praten over vriendschap en hoe mooi die kan zijn. De grappige, kunstzinnige tekeningen zijn zeer expressief en zeggen vaak meer dan woorden zouden kunnen. Elk kind zal wensen dat olifant en zebra ook zijn vriendjes zouden zijn. Ze zijn immers grappig, vrolijk, lief, eigenwijs, schattig en vindingrijk.

Een fijn voorleesboek voor kleuters, maar ook jonge lezertjes kunnen er zeker heel wat  plezier aan beleven.

Myriam Vanderzeypen

 

 

Nieuw

Thema's

Leeftijd

Auteur