Vos & Goudvis

Vos & Goudvis

Onze recensie

Vos houdt veel van zijn vriend de goudvis. Als Goudvis ziek wordt wil hij hem nog een mooi afscheidsgeschenk geven. Samen reizen ze de wereld rond om leuke dingen te doen: wandelen in het bos, zwemmen in zee, met een motorfiets door een onherbergzame woestijn rijden en wandelen in het donkere oerwoud. Ze dansen in de regen, skiën van de hoge bergen, bewonderen de regenboog en nemen zelfs een kijkje op de maan. Vos en Goudvis genieten echt van alles wat de wereld te bieden. Daarna kan Vos zijn vriend loslaten. Het is tijd om voorgoed afscheid te nemen.

Vos & Goudvis is een prentenboek met weinig woorden. Wat er precies scheelt met Goudvis wordt niet vermeld, maar de kleurige platen spreken voor zichzelf. We zien hoe Vos met zijn kleine vriend geniet van alles wat de wereld te bieden heeft. Op de laatste plaat zit hij bij het graf van zijn vriend. Gouden zonnestralen vallen door het dikke bladerdak. Op de grafsteen staat: HIER RUST GOUDVIS. HIJ ZAG DE HELE WERELD.

Voor veel kinderen is de dood van een huisdiertje de eerste confrontatie met doodgaan. In dit prentenboek zorgt de avontuurlijke tocht er voor dat het thema nooit echt zwaarmoedig wordt. Via de reis van de twee vrienden ontdekken kinderen ook een stukje van de grote wondere wereld.

Rita Ghesquiere

 

Nils Pieters houdt van felle kleuren en goed afgelijnde kleurvlakken. Het brede kleurenpalet en de vrolijke details geven Vos & Goudvis een heel aparte sfeer.

Nieuw

Thema's

Leeftijd

Auteur