Vos en Vis

Onze recensie

Met Vos en Vis heeft Daan Remmerts de Vries een nieuw mooi, spannend en kleurrijk prentenboek gemaakt over Vos.

Voor zijn avondeten heeft Vos heerlijke aardappelpuree gemaakt. Hij lust er wel een visje bij, dat moet hij eerst nog vangen. In zijn opblaasboot gaat hij op zee en na een poosje vangt hij een Vis die hij in een emmer doet. Vis vindt het niet zo erg en ondergaat zijn lot. Vos merkt ineens dat hij het strand niet meer ziet en verdwaald is. Hij weet niet hoe hij terug moet varen, maar Vis wil hem wel helpen. Daarbij kan hij Vos stiekem een lesje leren. Hij waarschuwt Vos dat er in zee gevaarlijke dieren zwemmen. Vos hoort allerlei vreemde geluiden en roept dat hij echt naar huis wil maar dat wil Vis ook en uiteindelijk laat Vos Vis vrij. Lukt het voor Vos om terug naar het strand te komen?

Dit verhaal van Vos en Vis steekt knap in elkaar: vanaf het begin wil je weten hoe het afloopt. De typering van Vos is een vondst op zichzelf. Hij is sluw, maar altijd net iets minder sluw dan hij zelf denkt… Het is genieten van de tekeningen, je kan aan de gezichtsuitdrukkingen goed zien hoe Vos en Vis zich voelen. De tekeningen zijn ook grappig en uitgevoerd in een kleurenpalet waar je vrolijk van wordt.

Magela Thielemans

 

Weetjes

Daan Remmerts de Vries is winnaar van twee Gouden en vijf Zilveren Griffels. In 2021 mocht hij de Theo Thijssenprijs voor kinder- en jeugdliteratuur in ontvangst nemen. ‘Vos is een boef’ werd bekroond met een Leespluim.

 

 

 

 

 

Behalve Vos en Vis verschenen in de reeks Vos is een boef, Dokter Vos en Feest met Vos.

Nieuw

Thema's

Leeftijd

Auteur