Voor altijd

Onze recensie

Julie en Rowad zijn buren, hun ouders hebben een slagerij vlak naast elkaar. De islamitische slagerij van Idrissi en de luxeslagerij Vandersmissen lopen beide goed, maar toch ontstaat er een vete tussen de twee.

Nadat allerlei streken worgen uitgehaald, groeien het wantrouwen en de haat, al wordt nooit bewezen dat de andere familie achter de streken steekt. Het gevolg is wel dat de kinderen Julie en Rowad geen contact meer mogen hebben met elkaar. Toch gebeurt het onvermijdelijke en de twee worden stapelverliefd op elkaar. Ze moeten elkaar in het geheim ontmoeten, wat in het begin  nog spannend is maar steeds moeilijker vol te houden. Ze besluiten in het geniep een weekendje naar Parijs te trekken. In de stad van de liefde genieten ze van elkaars gezelschap. Ze wensen dat er nooit een einde aan zou komen, maar ’s nachts staat plots de politie voor hun hoteldeur en verandert alles.

Voor Altijd is een hedendaagse bewerking van Romeo en Julia. Het verhaal is romantisch en tragisch tegelijk: het noodlot van de onmogelijke liefde. Dat maakt ook deze versie zo aangrijpend. Pepijn Lievens hanteert een vlotte stijl en zijn verhaal is knap opgebouwd. Alles klopt en het geheel wordt lichter gemaakt door wat humor. Het boek laat je nu eens lachen  en dan weer huilen, maar maakt je soms ook boos. Voor Altijd is zo’n boek waar iedereen bij kan wegsmelten.

Magela Thielemans

Nieuw

Thema's

Leeftijd

Auteur