Voor altijd

Onze recensie

Een meisje zit op een schommel die aan een grote tak hangt. Ze wordt geduwd door haar papa. De boom waarin de schommel hangt is erg belangrijk voor papa en dochter. Ze picknicken in de schaduw, klimmen in de takken, schommelen, halen de poes uit de hoge kruin en genieten van de herfst wanneer de bladeren vallen. Kortom, de boom is een constante in hun leven. Maar dan wordt het meisje ziek en is het kachelhout op. Wat zal de papa doen? Kiest hij voor de boom of voor de gezondheid van zijn kind?

‘De cirkel van het leven’ is het thema in dit boek. Het meisje ontdekt dat de boom verdwenen is, maar vindt een kastanje die ze plant. Jaren later duwt ze haar zoontje op de schommel onder een nieuwe boom. Omgaan met verlies is een even belangrijk neventhema. De boom is weg, maar het meisje beslist om hier niet te blijven om treuren. Ze plant een nieuwe boom, waar haar eigen kinderen plezier aan zullen beleven.

De vormgeving is verrassend. Het verhaal is getekend in stripverhaal-vorm, maar dan met grotere prenten. De tekeningen zijn eenvoudig en sober en toch erg sprekend. Hoewel op kleiner formaat, heeft dit prentenboek toch een grootse vormgeving en een interessant thema.

Lut Vanderaspoilden

Nieuw

Thema's

Leeftijd

Auteur