Vliegen

Onze recensie

Umut gaat onder druk van zijn vrienden joyrijden met de auto van zijn  vader en rijdt die in de prak.  Hij durft thuis de waarheid niet te vertellen en neemt een baantje aan om de onkosten te helpen betalen. Ondertussen blijft hij onder druk staan van een criminele bende uit de buurt die hem chanteert.  Hij worstelt met een voorval met zijn tweelingbroer, waardoor niets meer hetzelfde is.  Hij wordt verliefd op de geheimzinnige Linda die in zijn hart lijkt te kunnen kijken.  Zal zij hem redden?

Een spannend jeugdverhaal, zo uit het leven gegrepen.  De gevoelens en angsten van Umut worden knap  verwoord, in korte zinnen en rake dialogen.  Vergelijkingen zijn uit de leefwereld van jongeren gegrepen: ‘Henk de Pank zoog aan zijn sigaret zoals je je water drinkt na een nacht doorhalen in Club 300”’.

Via aparte,  cursief gedrukte passages kom je een verhaal in een verhaal te weten.  Pas op het einde van het boek wordt het hele plaatje zichtbaar. Mooie spanningsopbouw, open einde dat je nog een poos verder laat vliegen op de stroom van het verhaal…

Lieve Lams

Nieuw

Thema's

Leeftijd

Auteur