Vermist

Vermist

Onze recensie

‘Wie ben ik?’ De 14-jarige Lauren Matthews staart naar het scherm. Ze is op haar derde geadopteerd en woont nu met haar ouders en broer in Londen. Haar moeder reageert geschrokken en terughoudend, als Lauren meer over de adoptie te weten wil komen. Haar vader lijkt meer te willen vertellen. Haar ouders raken het niet eens en Laurens vragen blijven onbeantwoord. Intuïtief vindt Lauren een naamgenoot op een site voor vermiste kinderen in de VS. Zou zij de ontvoerde Martha Lauren Purditt kunnen zijn?

Lauren is vastbesloten haar biologische ouders terug te vinden. Het dagboek van haar moeder leidt haar naar Adoptiebureau Marchfield in Vermont in de VS. Ze kan haar ouders overtuigen om in de VS op vakantie te gaan. In de luchthaven laat ze haar moeder en broer in de steek en neemt met haar vriend Jam het vliegtuig richting Marchfield. Taylor, de directeur van het adoptiebureau, lost niets, maar is op zijn hoede als Lauren de naam Sonia Holtwood laat vallen. Hij geeft hen echter wel geld om op hotel te gaan. Hij is de enige persoon, die weet waar Jam en Lauren zich bevinden.

Inbreken is verdacht makkelijk maar haar dossier is verdwenen. Lauren en Jam graven toch verder in het verleden en botsen daarbij op Sonia Holtwood. Al gauw is duidelijk, dat zij betrokken was bij de ontvoering van Lauren en niet wil dat dit aan het licht komt. Sonia ontvoert Lauren en Jam en laat hen achter in de ijskoude rimboe. Als bij wonder worden ze gered door Glane. Met zijn hulp slagen ze er in Laurens biologische ouders op te sporen.

Hiermee gooit Lauren niet alleen het leven van de Purditts overhoop. Ook Lauren weet niet meer waar ze thuishoort. Haar ouders worden verdacht van betrokkenheid bij de ontvoering. De enige die haar gelukkig kan maken is Jam, haar geliefde.

Sonia Holtwood geeft zich echter niet gewonnen en ontvoert Laurens zusje Madison. Kan Lauren haar nog redden? Bij welke familie hoort Lauren thuis? Is er een toekomst voor Lauren en Jam?

Nieuw

Thema's

Leeftijd

Auteur