Verkleden!

Onze recensie

Peuters zijn dol op flapjesboeken. Ze prikkelen hun nieuwsgierigheid en bieden intens plezier wanneer de kinderen kunnen ‘raden’ wat er achter het flapje schuilt. Daarom moet je ze ook keer op keer met hen samen bekijken.  Veel van dergelijke boekjes zijn goedkoop in meerdere betekenissen, de flapjes bieden dan weinig of geen meerwaarde aan een leeg verhaaltje. Giuliano Ferri’s Verkleden! biedt wél enkele leuke extraatjes.

De flapjes zijn functioneel: het zijn maskers in Venetiaanse stijl die je kunt optillen om te zien wie er achter schuilt. Het  boekje heeft ook een verrassende cirkelstructuur rond Roodkapje en de wolf. Maar ook binnenin vind je fijne verrassingen. Zo neemt de cowboyhoed van konijn de vorm van zijn oren aan. Op de vraag ‘Wie heeft zich als fee verkleed?’ is het antwoord: ‘Karel de kat’, een speels doorbreken van genderstereotypen. De beknopte tekst heeft als extraatje dat namen en dieren allitereren: Bobbie de beer, Vera het varken enzovoort.

Brandweerman, piraat, cowboy, Aladin, Zorro, fee, ridder, wolf en Roodkapje. Zet de maskers maar af en op, je zult dat keer op keer met je peuter mogen doen …

Jan Van Coillie

Nieuw

Thema's

Leeftijd

Auteur