tweeridders

Van twee ridders

Onze recensie

Luuk en Lars zijn broers. Tweelingbroers. Elke avond vertelt hun vader een verhaal over twee ridders die mekaar moeten helpen in de strijd. Ridders die verdacht veel op Luuk en Lars lijken. Op een dag gebeurt er iets ergs in het leven van Luuk en Lars. Zal de ridder in hen naar boven komen?

Van twee ridders is een boek van groot formaat, waardoor de tekeningen de bovenhand lijken te krijgen op de tekst. Die tekst is sober en beknopt, soms te beknopt. Om het verhaal bevattelijk te houden voor de (jongste) lezertjes had hier en daar meer geduid mogen worden. De tekeningen in waterverf zijn kleurrijk en alom aanwezig, maar ondersteunen de woorden helaas niet voldoende.

De beknopte tekst had gecompenseerd kunnen worden met duidelijker illustraties. Ik las het boek met twee broers van 5 en 7 jaar en had de indruk dat de oudste even weinig in het verhaal kon komen als de jongste. Kortom, de thematiek spreekt wel aan, maar wat de concrete uitwerking in tekst en beeld betreft, bleven we wat op onze honger zitten.

Sara Leurs

 

Nieuw

Thema's

Leeftijd

Auteur