Vals nest

Vals nest

Onze recensie

Drago’s moeder heeft een alcoholprobleem. Zijn vader wandelt in en uit het gezin. Als Drago zijn moeder op een dag bewusteloos aantreft, belt hij de hulpdiensten. Hierdoor verandert er van alles in zijn leven.

Zijn moeder wordt opgenomen en hij belandt in een pleeggezin, het ‘echte’ gezin van Lisa. Vanaf het eerste moment voelt hij zich hier niet op zijn gemak. Hij wil zich er ook niet thuis voelen, want welke rol spelen zijn echte ouders dan nog.

Na een tijdje vindt Drago toch zijn of, minstens, een plaats. Voor Lisa, zijn pleegzus, ligt alles moeilijker. De reden hiervoor ligt eerder bij haarzelf dan bij Drago. Kort voor zijn komst had Lisa een ongeluk. Hierdoor verloor zij haar gehoor. Haar handicap zorgt voor een gespannen relatie met haar ouders. Zo geloven zij in ieder geval. In werkelijkheid staat de oorzaak van het ongeval tussen hen. Over deze oorzaak (vnl. alcohol) kan ze noch met haar vader noch met haar moeder praten. Alleen haar toenmalige vriendje weet hoe het zat en hij zwijgt als een graf. Omdat Lisa vermoedt dat Drago haar doorziet, probeert ze hem, met de hulp van haar vriend, uit het ‘nest’ te duwen. Met succes.

De website van De Eenhoorn beschrijft het boek als ‘een bloedstollend verhaal over hoe samenleven nooit vanzelfsprekend is. Over keuzes maken en de gevolgen ervan dragen, je openstellen of afsluiten voor anderen. Beatrijs Peeters legt met een vlijmscherp mes haar personages bloot.’nVanaf de eerste pagina word je meegezogen in een vreemde atmosfeer. Op elke nieuwe pagina verneem je weer nieuwe informatie over Drago of Lisa. Langzaamaan klapt de val dicht.

Elke Beckers

Nieuw

Thema's

Leeftijd

Auteur