Trash

Trash

Onze recensie

Drie vrienden, Rafaël, Gardo en Rat, wonen in Behala, een vuilnisbelt in de buurt van een (fictieve) Filipijnse stad. Hun dagtaak bestaat uitsluitend uit het sorteren van afval. Op een dag vinden ze een vreemd tasje met daarin een grote som geld, een identiteitskaart van een zekere José Angelico, een foto van diens dochter én een sleutel.

De vondst fascineert hen dermate dat ze besluiten het geheim achter de sleutel (en de rest) te achterhalen. Deze beslissing legt hen, jammer genoeg, geen windeieren. Zonder het te willen raken ze verstrikt in een soort Robin-Hoodachtig plot: José Angelico, een eenvoudig huismeester, blijkt een enorme hoeveelheid geld ontvreemd te hebben uit het huis van de corrupte senator Zapanta. Hij zet de eveneens corrupte politie aan het werk en in een mum van tijd worden de drie jongens het voorwerp van een heuse klopjacht.

Slechts dankzij hun jarenlange geperfectioneerde overlevingsinstincten en de op slinkse wijze verkregen hulp van pater Juilliard en zuster Olivia van de Missieschool slagen ze erin alle puzzelstukjes bij elkaar te brengen.

Nieuw

Thema's

Leeftijd

Auteur