Toverdruppels

Toverdruppels

Onze recensie

Grote Boom, een vriend van Snuiter het egeltje is ernstig ziek. Kleine houtwormpjes maken hem kapot. Als Snuiter daaraan denkt wordt hij verdrietig. Er springen zomaar tranen uit zijn ogen. Op dat moment komt er een feetje naast hem zitten. Ze aait hem zachtjes en zegt: ‘Ik ben de tranenfee. Ik kom de toverdruppels bij jou halen’. Snuiter weet niet meteen wat ze bedoelt, maar de fee legt het uit. Als je verdrietig bent, zit er pijn van binnen. Samen met de tranen komt de pijn naar buiten.

Verdrietig zijn en tranen horen bij elkaar. De tranenfee gaat ook langs bij Flappie. Hij is verdrietig omdat zijn sabbelworteltje weg moest. Hij vindt het niet fijn om groot te worden. Ook mama eekhoorn en haar kleintjes zijn verdrietig nadat papa eekhoorn weggegaan is. Snuiter luistert naar hun verhaal en probeert hen te troosten. De tranenfee vindt hem een goede helper. Toch zit er soms nog verdriet in zijn eigen hart. Dan moet de tranenfee weer langskomen. Maar wat doet ze toch met al die traantjes ? Aan Snuiter vertelt ze haar geheim: ze tovert er iets heel mooi mee.

Toverdruppels is een vervolg op Grote boom is ziek , een boek over ernstig ziek worden van een geliefd persoon. Daar komt verdriet van. Alleen als het verdriet zichtbaar wordt kunnen anderen het mee dragen, helpen en troosten. Door het gesprek met de tranenfee voelt Snuiter zich beter. Door te luisteren naar de eekhoornfamilie en naar de vleermuis toont Snuiter hoe hij anderen helpt. De sfeervolle illustraties van Rocio del Moral ondersteunen het verhaal.

Nieuw

Thema's

Leeftijd

Auteur