Tien olifanten op weg naar een dansfeest

Onze recensie

Het is nacht in de jungle. Overal is het stil, de meeste dieren slapen. Maar plots klinkt er in de verte een enorm gedreun en gestamp dat steeds dichterbij komt: tien vrolijke olifanten komen walsend voorbij, op weg naar een groot dansfeest. Hun enthousiasme werkt aanstekelijk en steeds meer dieren sluiten zich bij hen aan. Allen willen mee gaan feesten, dansen en eten: de leeuwen, nijlpaarden, tijgers, beren, apen,…. Samen vormen ze een lange, vrolijke stoet.

De verwachtingen zijn hoog gespannen: dit wordt absoluut het leukste feest dat er ooit is geweest! Het feest groeit steeds groter in hun hoofd, met een orkest, ballonnen, vuurwerk, buffetten vol eten en drinken, slingers en lampionnen…. Tot ze op het lege feestterrein toekomen en de olifanten de uitnodiging nog eens grondig lezen….

Dit is zo een van die leuke prentenboeken waar je als lezer instant vrolijk van wordt! Het enthousiasme en het opperbeste humeur van de dieren in dit verhaal werken ook aanstekelijk voor ieder die het boek leest, bekijkt of voorgelezen krijgt. Vrolijke, grappige en levendige teksten op rijm, gecombineerd met prachtige, paginagrote aquareltekeningen in frisse kleuren, vertellen ons het verhaal van een leuke bende dieren die allen maar één ding willen: samen plezier maken. Het traditionele onderscheid tussen grote en kleine dieren, roofdieren en hun prooien, komt hier helemaal niet ter sprake. Alle dieren laten zich van hun beste en grappigste kant zien en het is erg fijn ze zo te zien: de grote, zware olifanten die sierlijk met hun billen wiebelen; de dikke, logge nijlpaarden die elegant  ballet dansen; de apen die paaldansen rond de lianen.

De teksten lezen erg vlot, zodat ook beginnende lezertjes er plezier in kunnen  vinden. Een kleine tip: probeer eens enkele regels uit het hoofd te leren, als een gedichtje, en ze dan samen op te zeggen en uit te beelden. Kinderen vinden dit meestal heel leuk.

Ten slotte en zeker niet onbelangrijk, de uitgave van dit boek is zeer verzorgd : luxueus groot formaat (30cm op 25 cm), satijnglanzend papier (met FSC certificaat), gebonden, harde kaft.

Tien olifanten op weg naar een dansfeest hoort thuis in elke kinderkamer! Lees erin, kijk erin en huppel mee op het swingende ritme.

Myriam Vanderzeypen

 

 

Nieuw

Thema's

Leeftijd

Auteur