Tekenboek voor veelbelovende kunstenaars

Tekenboek voor veelbelovende kunstenaars

Onze recensie

Hou jij van tekenen? dan is het Tekenboek voor veelbelovende kunstenaars voor jou een aanrader. Het is een artistiek werkboek met veel leuke suggesties om meteen aan de slag te gaan. Je mag in dit boek met drie kleuren werken: zwart, rood en het witte papier. Volgens Blake gaat er nooit iets echt fout, maar natuurlijk is de ene tekening beter geslaagd dan de andere.

Op elke pagina geven de makers een concrete opdracht en een eerste aanzet. Een van de eerste opdrachten luidt: rook tekenen. Geen stillevens, dus maar de auteur kiest steeds voor beweging. Een bezem of regen kun je immers op heel verschillende wijzen neerzetten. Verschillende voorwerpen passeren de revue: emmers, hamers, kopjes en kannen, klokken en kaarsen.

Tekenboek voor veelbelovende kunstenaars is een origineel boek dat voor uren tekenplezier zorgt. Quentin Blake maakt zelf expressieve levendige en vaak ook grappige tekeningen. Hij tekent graag uit het hoofd, dan kan hij de dingen zelf verzinnen. Als je alle opdrachten afwerkt, krijg je een schitterend persoonlijk boek waarnaar je later met plezier kunt terugkijken. Beslist een leuk vakantieboek!n

Nieuw

Thema's

Leeftijd

Auteur