Te klein

Onze recensie

Olifantje wil een leuk boek lezen, maar mama vindt hem daarvoor nog veel te klein. Ze  pakt het boek af. Maar waarom mag hij dit boek niet lezen? Wat staat er dan in? Olifantje bedenkt de wildste verhalen.

Elke kleuter herkent deze situatie: mama of papa verbieden iets omdat hij of zij er te klein voor is. De auteur speelt hier goed op in. Mama olifant verbiedt een boek en Olifantje voelt zich een beetje te kort gedaan. Hij gaat meteen de gekste redenen verzinnen waarom hij dit niet mag lezen. Waarschijnlijk staat er iets heel griezeligs in. Maar natuurlijk stimuleert dit verbod om toch stiekem te proberen het boek te bemachtigen.

Elk verhaal dat Olifantje bedenkt in dit voorleesboek, beslaat twee bladzijden. De auteur hield de tekst kort en eenvoudig. Leuk en herkenbaar voor de toehoorders is dat elk verzinsel eindigt op dezelfde twee vragen: “Mag ik dat nog niet weten? Ben ik daarvoor te klein?”

De illustrator maakte van haar tekeningen pareltjes met grappige details. Zo zie je doorheen de pagina’s dat Olifantje stiekem manieren zoekt om het boek toch te bemachtigen. Mama stopte het immers boven in een boom. Het einde vond ik weinig inventief, maar het zal wel scoren bij kleuters.

Lut Vanderaspoilden

Nieuw

Thema's

Leeftijd

Auteur