Stuiver en Pluis in het Oude Egypte

Onze recensie

Stuiver en Pluis zijn twee olijke stokstaartjes die in een dierentuin leven. Op een dag besluiten ze met een zelfgebouwde tijdreismachine op avontuur te vertrekken naar het oude Egypte. Daar ontmoeten ze de kat Simba, die hun gids wordt. Zo leren ze heel wat over piramides, hiërogliefen, farao’s, mummies, Egyptische goden,….

In dit prentenboek kunnen kleine ontdekkingsreizigers op een heel fijne manier kennis maken met de cultuur van het oude Egypte.  Ieder kind heeft onmiddellijk sympathie voor het grappige, nieuwsgierige duo Stuiver en Pluis. De heel begrijpelijke teksten en de mooie, paginavullende tekeningen in heldere kleuren, maken het boek leerrijk op een aangename manier. En af en toe gebeurt er ook iets spannends! Het is een heel fijn boek om samen met jonge kinderen ter hand te nemen en, via de teksten en de tekeningen deze uitermate interessante periode uit de geschiedenis te ontdekken.

Op het einde van het boek maken de twee vriendjes plannen voor een volgende trip met de tijdreismachine. “Wat dacht je van de Vikingen in het Hoge Noorden?”

Is dit een hint voor een volgend boek? We kijken er alvast naar uit!

 

Myriam Vanderzeypen

 

Weetje

Jan Paul Schutten (°1970) is een Nederlandse auteur van kinderboeken.  Met zijn eerste boek Ruik eens wat ik zeg won hij meteen al een Vlag en Wimpel. Sindsdien rijgt hij de  nationale en internationale prijzen aan mekaar.

 

 

Nieuw

Thema's

Leeftijd

Auteur