Stinkhond is verliefd

Onze recensie

Stinkhond woont met zijn vriend Plattekat (jawel, een kat!) in een vuilnisbak. En toch voelt hij zich eenzaam en verliefd  op … een oude doos hondenbrokken met hamsmaak! Plattekat zegt dat dat niet kan. Stinkhonds verdriet wordt nog versterkt door de pesterijen van de geschoren poedel en de basset. Hij raakt helemaal in de war en dan ook nog eens verliefd op een vieze dweil!! Maar dan doet Plattekat bij het rommelen in de vuilnisbak de vondst van zijn leven: ‘De gids voor verleiders in 10 hoofdstukken’. Stinkhond begint de handleiding onmiddellijk te lezen. Net wat hij nodig heeft … Om hun zinnen te verzetten, gaan de twee vrienden naar een concert, maar ze geraken niet verder dan de portier. Daar maken ze kennis met Zonderpoeha, het teefje dat in de plaats zingt van Podvis, de beroemde zangeres, die hees is. Hier begint het verhaal spannend te worden.  Is het met Zonderpoeha ‘liefde op het eerste gezicht’, is er nog een andere kandidaat of wordt het niets??

Het boek oogt zeer mooi en is aangenaam om te lezen.  Het is gedrukt op kwaliteitsvol papier, heeft een stevige kaft en is rijk geïllustreerd met kleurrijke, verzorgde karikatuurtjes. Bovendien leest het als een trein.

In het verhaal maak je kennis met dieren die zich gedragen als mensen. Ze zijn jaloers,  maar voelen mee met  andere honden. Stinkhond is hulpvaardig maar echt niet verstandig en wekt medelijden op, zoals bij de slager, die hem lekkere brokjes toegooit uit medelijden. Stinkhond is maar een vuile straathond vol vlooien en er hangt altijd een vieze visgeur om hem heen…

Het boek is doorspekt met fijne humor. Stinkhond begrijpt niet dat spreekwoorden twee betekenissen kunnen hebben. Hier ontstaan grappige situaties door, die Stinkhond dan ook weer niet begrijpt! Een sprekend voorbeeld: ‘”Liefde maakt blind”, zegt Plattekat. “Echt? Moet ik dan een blindengeleidehond hebben als ik blind ben en de straat wil oversteken?”, vraagt Stinkhond.’

De namen zijn ook goed gekozen: Plattekat, Stinkhond, Podvis, Ben Verlieft , …. Wat me wel wat dwarszit , is de schrijfwijze er van!

Marie-Louise Brouwers

In de reeks verschenen eerder vier delen:

Stinkhond zoekt een baasje

Stinkhond gaat naar school

Stinkhond aan het strand

Stinkhond – Vrolijk Kerstfeest

Nieuw

Thema's

Leeftijd

Auteur