Stein Knap en het mysterie van de parallelle universums

Stein Knap en het mysterie van de parallelle universums

Onze recensie

Na de dood van zijn moeder blijft Stein met een hoofd vol vragen achter. Waar is zijn moeder eigenlijk? Wat betekent dat hemel? Zijn beide ouders waren altijd met kwantummechanica bezig. Steins vader vlucht weg in zijn onderzoek. Opa ontfermt zich over Stein, maar toch voelt hij zich vaak erg alleen. Op school wordt hij bovendien gepest. Stein besluit om zelf uit te zoeken of hij zijn moeder in een andere wereld kan vinden. Hij leest over het experiment van Schröder, een beroemde wetenschapper en waagt zijn kans. En kijk het lukt.

Met eenvoudige middelen belandt Stein samen met de kat van de buurvrouw in een alternatieve wereld. De eerste ervaring is niet leuk. De andere Stein is een heel vervelende nare jongen die de komst van een kloon broer niet waardeert. Zijn moeder is gestorven toen hij nog maar een baby was. Hij heeft haar nooit gekend.

Stein Knap ontdekt dat de auto’s aan de andere kant van de weg rijden, dat juf Benjamin er in deze wereld heel erg oud uitziet, dat hij wegens pestgedrag niet naast zijn vriend Kilan mag zitten, terwijl die pestkop Victoria Barnes hier poeslief lijkt. Er loopt dus veel verdraaid en verkeerd in deze wereld. Het bezoek van de klas aan het museum wordt een ramp en Stein Knap wordt meteen van school gestuurd. Dat maakt opa Joe erg verdrietig. Maar als nare Stein zijn plaats in de kartonnen doos wil innemen is er slechts een oplossing: wegvluchten naar een ander universum. In die tweede wereld is hij een meisje.

Ook zij mist haar mama die stierf in een auto-ongeval. Sindsdien zit Steintje in een rolstoel. Zijn beste vriend Kilan is een beetje verliefd op haar. Stein zet de onverbeterlijke pestkop Victoria Barnes op haar plaats en bezorgt Steintje een heerlijke avond. Nu weet hij hoe fijn het zou zijn om een zus te hebben. Knappe Steintje helpt hem om alles weer in orde te brengen zodat hij kan vertrekken naar een volgend universum. Na nog twee experimenten belandt Stein Knap weer veilig in zijn eigen wereld. Op elke andere plek heeft hij iets geleerd.

 

Nieuw

Thema's

Leeftijd

Auteur