Steen voor steen

Steen voor steen

Onze recensie

Kleine muis ontdekt dat er achter een losse steen in de muur een andere wereld verborgen zit. Nieuwsgierig haalt ze de steen weg. En dan nog een. Poes komt helpen, en Varken, Konijn en Schaap. Zo wordt het gat alsmaar groter. Aan de andere kant van het water kijken vreemde dieren toe: Aap, Leeuw, Olifant, Giraf en Gems. Maar hoe komen de dieren bij elkaar?

Met de stenen van de muur bouwen ze een brug, een verbindingsweg tussen de twee werelden. Nu kunnen de dieren elkaar echt ontmoeten en vrienden worden. In een wereld waarin steeds meer grenzen gesloten worden en muren gebouwd, brengt dit boekje zonder woorden een eenvoudige boodschap van vrede en vriendschap. We moeten niet bang zijn en muren bouwen voor wie anders is, maar een stap zetten om elkaar beter te leren kennen: een hand reiken, een brug bouwen. Een fijn boekje om ook jonge kinderen gevoelig te maken voor de weg naar samenwerken, vriendschap en vrede.

Yvonne

Meer weten

Steen voor steen is gemaakt van stevig karton, zodat het ook in de handen van peuters veilig is. Leuk ook om met de kinderen de dieren te benoemen of te tellen.

Nieuw

Thema's

Leeftijd

Auteur