Speel je mee?

Onze recensie

De hoofdrol in dit boek wordt gespeeld door … een gele stip. Op de eerste bladzijde krijgt de lezer al meteen een uitnodiging: “Speel je mee?” Natuurlijk antwoordt elke kleuter hierop volmondig  ‘ja’.

Op elke volgende pagina staat een nieuwe uitnodiging: volg de lijn met je vinger, druk op de rechterbovenhoek, tel tot tien, … De gele stip maakt door het hele boek een wervelende tocht,  waarin de vinger van de lezer of toehoorder een actieve rol speelt. Samen speel je verstoppertje, draai je rondjes op een draaimolen en  kom je in een griezelige kelder terecht. De stip  verdwijnt in de chaos … of toch niet? Misschien kan een beetje magie helpen?

Ongemerkt introduceert de auteur heel wat begrippen die belangrijk zijn voor de ontwikkeling van  een kleuter. Hij daagt de lezer uit om te tellen en  na te denken, maar meteen slaagt hij er ook in om de fijne motoriek te oefenen.

‘Speel je mee’ is een heerlijk doeboek waarmee je gezellig samen met je kind de zetel in duikt of dat je voorleest aan een klein groepje kinderen. Door de grote variatie aan opdrachtjes en locaties die in het boek voorkomen, blijft zelfs de meest beweeglijke kleuter gegarandeerd aandachtig.

Lut Vanderaspoilden


Hervé Tullet is een Franse auteur. Hij heeft al meerdere leuke boeken op zijn actief zoals: ‘Er zit een gat in mijn boek’, ‘Een boek’, ‘Kleuren’, ‘Groot of klein’, …
Voor ‘Een boek’ ontving hij de Hans Christian Andersenprijs, een van ’s werelds belangrijkste prijzen voor jeugdliteratuur.

 

Nieuw

Thema's

Leeftijd

Auteur