Soms als ik een vlinder zie

Onze recensie

Soms zie ik een vlinder is een prachtig boek met twaalf verhalen en evenveel liedjes over onderwerpen als een droomgedrocht, een koe die met een ezelsbruggetje terug naar de boerderij geraakt, een muis die een uil ontmoet of een giraf die bang is om zijn nek te breken. De taal is beeldrijk en precies: “ Er lag een kat in de vensterbank met een krant op zijn kop tegen de zon en zijn ogen dichtgeknepen tegen de zon en die kat heette schaduw”.

Het boek is gegroeid uit een samenwerking tussen Boudewijn de Groot, Jaco van der Steen en Illustrator Mark Janssen. Het resultaat is gewoon fantastisch. De cover trekt meteen de aandacht: een jongetje kijkt op naar een prachtige reuzenvlinder vol mooie kleuren waar je warm van wordt. Ook binnenin valt heel veel te ontdekken.

Vooraan in het boek staat een QR code, door die te scannen kan je de liedjes  die bij de verhalen horen beluisteren op Spotify Playlist. De verhalen zijn goed te volgen en super toegankelijk voor kinderen dankzij de leuke onderwerpen zoals dieren en fantasiedieren, waarbij de kinderen een hoofdrol spelen. Mark Janssens zijn prachtige tekeningen laten je wegdromen en bij elke lectuur kan je wel iets nieuws ontdekken. Voor mij is dit boek een juweeltje en een ware aanrader, zowel voor kinderen als voor  volwassen.

Magela Thielemans

Nieuw

Thema's

Leeftijd

Auteur