Secret Scouts en De Verloren Leonardo

Secret Scouts en De Verloren Leonardo

Onze recensie

Sophie en Lisa wonen in Oudelijst een doodgewoon Nederlands dorp, waar weinig gebeurt. Dat verandert als ze van hun buurvrouw een oude schets in handen krijgen. Samen met Jack en Tom, twee buurjongens ontdekken ze niet alleen allerlei geheimzinnigheid in hun eigen huis, een oude woonboerderij, ze beleven ook spannende avonturen in Parijs en in het oude Florence. Want dank zij hun vondst lijkt reizen in de tijd niet langer een verre droom.

Het viertal belandt in Florence in de tijd van de grote kunstenaar Leonardo da Vinci. Ze kijken er hun ogen uit en leren dat voedsel, hygiëne en sport in die tijd helemaal anders waren. De komst van deze jonge mensen zet ook Leonardo da Vinci aan het denken. Vindt hij nieuwe ideeën dank zij dit onverwacht bezoek?

Secret Scouts en De Verloren Leonardo houdt je in de ban. Daar zorgt alvast het roekeloze duiveltje-doe-al, Lisa voor die sneller handelt dan haar bedachtzame zus Sophie. Ook de vreemde situaties in het Florence van de vijftiende eeuw zorgen voor onverwachte wendingen.

Nieuw

Thema's

Leeftijd

Auteur