robby_en_zijn_vrienden

Robby en zijn vrienden

Onze recensie

Robby heeft het niet gemakkelijk thuis. Omdat zijn mama er alleen voor staat heeft ze soms moeite om de eindjes aan elkaar te knopen. Zeker als er plots onverwachte kosten zijn. Een nieuwe rode t-shirt voor het schoolfeest kan mama gewoon niet betalen. Maar gelukkig heeft Robby fijne vrienden en een toffe grote broer die mee een oplossing zoekt. Ook bij de andere kinderen loopt niet alles van een leien dak.

De ouders van Fatmira zijn moslims en daarom zijn er soms andere regels. Lena’s papa is ernstig ziek en Jeroen woont afwisselend bij zijn papa en bij zijn mama. Niet handig maar papa en mama doen allebei hun best voor hem. Vier vrienden elk met een eigen aparte situatie die soms niet meezit. Maar samen puzzelen ze toch een fantastisch nummer in elkaar voor het schoolfeest met dans, zang, een goocheltruc en een superclown Robby. Robby, Lena, Fatmira en Jeroen begrijpen en steunen elkaar. Zo kan iedereen zijn talent tonen. Robby en zijn vrienden maakt armoede bespreekbaar. Het is een eerlijk boek, maar dank zij de humor toch geen somber boek

Rita Ghesquiere

 

1 op 5 kinderen groeit in België op in een arm gezin. Ze voelen zich vaak buitengesloten. Dit boek kwam tot stand in samenwerking met ‘Samen tegen Armoede’ een vzw die het taboe wil doorbreken.

Nieuw

Thema's

Leeftijd

Auteur