robbe

Robbe

Onze recensie

Robbe is zestien en heeft het vaak erg moeilijk. Zijn tweelingzus is gestorven, de broodjeszaak van zijn ouders draait niet goed en dat weegt op hun relatie en op school is Robbe dagelijks het mikpunt van pesterijen.

Als zijn vader plots met de noorderzon verdwijnt en de broodjeszaak failliet gaat, moeten ze het alleen zien te redden. Op zijn moeder kan hij niet rekenen, want die ligt meestal stomdronken in bed. Robbe doet zijn best om het gezin draaiende te houden, maar heeft het helemaal niet makkelijk. Gelukkig zijn er Lore en meneer Van Brandt. Zij geloven in zijn acteertalent en moedigen hem aan om daar iets mee te doen. Wanneer Robbe de hoofdrol krijgt in een nieuwe jeugdreeks voor televisie verandert alles. Plots is hij populair. Hij wordt een ster, verdient veel geld en staat om de haverklap in ‘de boekjes’. Robbe geniet met volle teugen van al die aandacht, maar al snel blijkt deze medaille ook een keerzijde te hebben …

De problemen waar Robbe mee te maken heeft, zijn vaak heel schrijnend en dat doet je stilstaan bij het feit dat niet iedereen het zo goed heeft. Door de opeenstapeling van problemen en extreme situaties, komt het verhaal wel niet altijd geloofwaardig over en zullen weinig jongeren zich in Robbe herkennen. De schrijfstijl is heel vlot, en helemaal niet moeilijk. Het verhaal wordt vanuit Robbe verteld, met in cursief opmerkingen van zijn overleden zus Lisa.

Hannelore Delva

 

Nieuw

Thema's

Leeftijd

Auteur