Raar

Onze recensie

“Op een, dag, aan het begin van dit boek, lag er iets vreemds op de grond.”
Zo begint dit boek.  De dieren bekijken het vreemde ding en besluiten het dan rechtop te zetten, nét in de midden-vouw van het boek. Maar wat een rare snuiters zien ze  nu in de spiegel voorbij komen.

De lezer heeft al lang door dat het vreemde ding een spiegel is. Elk dier dat voorbijkomt, gaat voor de spiegel staan  en verandert in een vreemd wezen.  Op de eerste bladzijden zie je een gewoon spiegelbeeld, maar dan gaat grote olifant per ongeluk aan de zijkant van de spiegel staan en wordt het spiegelbeeld nog grappiger. De dieren proberen de gekste kunstjes totdat… de spiegel breekt. “Nu zou alles weer normaal worden … of niet?”

Dit prentenboek is visueel heel grappig. Kleuters zullen genieten van deze leuke prenten. D e zebra heeft plots een gat in de buik. De panter kijkt  scheel door vier ogen. De pauw verbaast zich over zijn grote mond en vier handen.

Maar ‘Raar’ biedt meer dan het visuele alleen.  De dieren reageren elk op een heel eigen manier. Kleine gorilla ziet een vriendje in zijn spiegelbeeld, maar grote gorilla ziet een vreemde indringer. Leguaan wordt knorrig en leeuw wordt verliefd op die knapperd in de spiegel. Dan komt de snuggere kleine olifant.  Hij wijst de andere dieren erop dat ze gewoon hun spiegelbeeld zien. Als grote olifant onhandig een nieuwe invalshoek kiest, gaan alle dieren volop experimenteren.

Mark Janssen bevestigt met dit boek zijn plaatsje aan de top van de auteurs-illustrators. De tekeningen zijn van de eerste tot de laatste mooi uitgewerkt en in een grappig perspectief. Met de inhoud van het boek kan je met gemak vele kanten uit.

Lut Vanderaspoilden

Nieuw

Thema's

Leeftijd

Auteur