Prinses Arabella in het museum

Prinses Arabella in het museum

Onze recensie

Kleine prinses Arabella neemt haar vriendjes, allemaal prinsjes en prinsesjes, mee naar haar eigen Prinses Arabellamuseum. Daar laat ze hen kennis maken met verrassende kunstwerken: kleurrijke schilderijen met figuren in vreemde maten en kleuren, of waarin je kan verdwijnen als je de juiste kleren draagt; vazen zonder bloemen maar met prachtige tekeningen die een verhaal vertellen, reuzegrote beelden van dieren, mensen of taarten,…. Alle kinderen vinden het heerlijk om zoveel moois te ontdekken.

In dit boek maken kinderen kennis met bekende kunstenaars en klassiekers uit de kunstgeschiedenis, van de Venus van Milo tot hedendaagse werken zoals de Balloon Dog van Jeff Koons. Zelfs de vorm van het museumgebouw refereert aan het Guggenheim en wanneer de kinderen ten slotte aan tafel zitten om taart te eten, zien we zo het Laatste Avondmaal van Leonardo da Vinci voor onze ogen verschijnen. Op sommige pagina’s is ook de kunstenaar van het afgebeelde werk als een museumbezoeker bijgetekend. Dit is een heel leuke en toegankelijke manier om kinderen kennis te laten maken met de wereld van de kunst en de musea. Het toont dat een museumbezoek ook voor kinderen een boeiende beleving kan zijn.

Hopelijk kan het kinderen en ouders ertoe aanzetten om samen een museum te bezoeken. In elk geval reikt het voldoende materiaal aan om tussen ouders en kind een gesprek over kunst aan te gaan. Een heel fijn extraatje: bij het boek steekt een groot, los blad waarop een aantal bekende kunstenaars getekend staan, samen me één van hun typerende klassiekers.De bladvullende tekeningen in felle kleuren ogen zeer fris, leuk en vrolijk.

Myriam Vanderzeypen

 

Nieuw

Thema's

Leeftijd

Auteur