Over de berg

Onze recensie

Het is bijna Kerstmis en Robin, de kleine sneeuwmuis, wil zijn opa gaan bezoeken. Opa woont erg ver, aan de andere kant van de berg. Maar Robin is klaar voor de avontuurlijke tocht en hij vertrekt vol goede moed.

Onderweg moet hij allerlei obstakels en gevaren overwinnen: hevige wind, sneeuwbuien, dikke lagen sneeuw, een hongerige roofvogel, een agressieve kat, een snelstromende beek vol watervallen, een gevaarlijke vos,…. Toch gaat hij dapper door en vindt hij steeds een manier om met de moeilijke situaties om te gaan.

Dit prentenboek vertelt het spannend verhaal van een moedig en schattig muisje. Het gaat over doorzetten en nooit opgeven. Over creatief omgaan met moeilijke situaties. Het is ook een mooi en ontroerend verhaal over de liefde tussen een kleinkind en een grootvader, die sterk genoeg is om alle obstakels te overwinnen.

De tekeningen in zachte pasteltinten nemen ons mee op de moeizame tocht van de kleine dappere muis. Je voelt de wind op de berg, de koude van het heldere sneeuwlandschap, de angst van het muisje dat tracht te ontkomen aan de kat,….

 

Myriam Vanderzeypen

Nieuw

Thema's

Leeftijd

Auteur