Oscar Cook. Buitengewone gebeurtenissen

Oscar Cook. Buitengewone gebeurtenissen

Onze recensie

Oscar Cook woont met zijn vader in het ‘Kraaiennest’. Een leuke naam voor een huis, maar minder leuk als je weet dat het een bejaardentehuis is. Oscar schaamt zich al begrijpt hij de situatie. Onlangs is zijn vader directeur geworden van het bejaardentehuis, en het is handig om dichtbij je werk te wonen. Vier jaar geleden overleed Oscars moeder. Rond haar dood hangt veel geheimzinnigheid.

Zelf herinnert hij er niets van en zijn vader wil er niet over spreken. Als er een nieuwe bewoner in het rusthuis komt, een echte graaf voelt Oscar zich niet prettig. Die man houdt hem in de gaten. Even later loopt het mis. De graaf beschuldigt Oscars vader van diefstal. Hij vertelt ook dat de directeur hem wilde vergiftigen. Alles lijkt goed voorbereid en zo belandt Oscars vader in de gevangenis.

Zuster Mathilde zal voor Oscar zorgen, maar dat wil hij helemaal niet want zij kiest helemaal de kant van de graaf. Gelukkig heeft Oscar enkele bejaarde vrienden zoals Karel, Otto en Lise. Zij helpen hem om de waarheid te vinden. De fetisj van Karel, een Afrikaanse zakje met toverkracht, brengt Oscar terug in de tijd. Hij ontdekt griezelige dingen en nuttige informatie. Door zijn reis in de tijd weet Oscar met wie hij moet spreken en waar hij moet zoeken. En zo krijgt het verhaal van zijn vader toch nog een happy end.

Nieuw

Thema's

Leeftijd

Auteur