Op zoek naar Paulie Fink

Onze recensie

Caitlyn is verhuisd en komt na de vakantie in een nieuwe school terecht. Dat de school helemaal geen gewone school is, wordt snel duidelijk: de leerlingen moeten geiten verzorgen, iedereen is in de pauze verantwoordelijk voor het opvangen van een kleuter, er hangt een Fijne Dag-klok die je mag luiden als je een leuke dag had en elk jaar houden ze een Courgettedag waarop iedereen met een katapult courgettes mag wegschieten.

In de klas van Caitlyn zitten tien kinderen en die hebben het allemaal constant over een zekere Paulie Fink, die vorig jaar in hun klas zat, maar nu van de aardbol verdwenen lijkt te zijn. Ze keken allemaal naar hem op, missen hem enorm en beslissen een wedstrijd te houden om een nieuwe Paulie Fink in de klas te vinden. Omdat ze nieuw en onpartijdig is, wordt Caitlyn als spelleider aangeduid.

Om meer over Paulie Fink te weten te komen, interviewt Caitlyn alle leerlingen van de klas. Op die manier leer je als lezer alle verschillende personages goed kennen. De interviews worden afgewisseld met gebeurtenissen in de klas. Door die afwisseling leest het boek heel vlot. Door het verhaal heen leer je Caitlyn zelf ook heel goed kennen: het is een heel lief, maar onzeker meisje dat in het verleden dingen heeft gedaan waar ze niet trots op is en die ze nu graag wil rechtzetten. Als de leerlingen op een bepaald moment iets over de school te weten komen dat eigenlijk voor hen geheim wordt gehouden, verandert hun focus en gaan ze samen op zoek naar een oplossing.

Dit is echt een ‘feelgood’ boek, ik heb heel dikwijls met een lach op mijn gezicht zitten lezen. Eerst en vooral door de vele absurde, grappige situaties die de leerlingen op school meemaken en de hilarische verhalen over Paulie Fink. Maar daarnaast zorgde ook de mooie boodschap die het boek meegeeft voor een gelukzalig gevoel. Dit is zeker een aanrader!

 

Hannelore Delva

Nieuw

Thema's

Leeftijd

Auteur