Op zoek naar de schat van Z de verschrikkelijke

Onze recensie

De vriendjes Jack en Marie zij twee guitige, kleine piraten. Op het strand vinden ze een fles met een geheimzinnige boodschap van “Z. de verschrikkelijke”: op papegaaieneiland wacht een schat op hen! De vriendjes gaan onmiddellijk op zoek naar dit eiland. Maar onderweg beleven ze heel wat avonturen en moeten ze talrijke hindernissen overwinnen : hevig stormweer, een angstaanjagende reuzeninktvis, een gulzige walvis,… Kan jij hen helpen om uiteindelijk het eiland en de schat te vinden?

Een vrolijk, speels verhaal over twee ondernemende vriendjes die helemaal opgaan in hun piratenspel. Hun avonturen zijn meeslepend, grappig, spannend en inspirerend. Wat dit boek zeer origineel en aantrekkelijk maakt is dat het verhaal door de lezertjes zelf wordt opgebouwd. Zij kiezen op elke pagina tussen twee opties voor het verder verloop en beslissen zo hoe het verhaal evolueert. Op die manier zitten er in dit boek eigenlijk meerdere, verschillende verhaaltjes. Een heel leuk concept.

De paginavullende tekeningen in frisse kleuren zijn erg mooi, met op elke bladzijde wel een grappig detail. Zij komen extra tot hun recht door de grote afmetingen van het boek: 23 cm op 33 cm. En de vrolijke Jack en Marie stelen alle kinderharten.

Een heel fijn boek dat voor vele uren lees- of voorleesplezier zorgt.

Myriam Vanderzeypen

 

Nieuw

Thema's

Leeftijd

Auteur