Ontworteld

Ontworteld

Onze recensie

Tegen alle verwachtingen in wordt Agnieszka en niet de mooie Kasia gekozen door de Draak, een tovenaar die om de tien jaar een meisje uit de vallei meeneemt naar zijn kasteel. Dat is de losprijs die de dorpelingen betalen voor de bescherming die de tovenaar biedt. Vooral het dreigende woud vormt een gevaar.

Agnieszka en Kasia zijn allebei in het draakjaar geboren. Agnieszka is lief maar slordig. Ze loopt het liefst in de vrije natuur en vindt het onbegrijpelijk dat de draak haar meeneemt. In het kasteel leert ze toveren, eerst onhandig maar het lukt sneller dan verwacht. De draak ontdekt dat ze heel wat in haar mars heeft. Of wist hij het al en was dat de reden dat hij haar meenam?

Als het gevaar van het woud heel reëel wordt aarzelt Agnieszka niet om zelf beslissingen te nemen. Ze helpt de bewoners van haar dorp en slaagt er in om Kasia te redden nadat ze opgeslorpt werd door een boosaardige boom. De strijd tegen het kwaad is heftig en onvoorspelbaar, een strijd op leven en dood.

Zullen de Draak, Agnieszka en Kasia er in slagen om het koninkrijk te redden? Hoeveel onschuldige slachtoffer zal de eindstrijd opeisen? En hoe moet het verder met Agnieszka, de Draak en hun vreemde onzekere gevoelens?

Nieuw

Thema's

Leeftijd

Auteur