Omhulde Stad

Omhulde Stad

Onze recensie

Omhulde Stad is het tweede deel van de Serie ‘De bijzondere kinderen van mevrouw Peregrine’. Het verhaal begint waar het eerste deel eindigt. Jacob Porter verlaat met de bijzondere kinderen het eiland in Wales om het gevangen schoolhoofd Mevrouw Peregrine te redden. Het is een reis vol gevaren en gemene vijanden.

De gammele bootjes, maar vooral onzichtbare schaduwwezens en de nietsontziende Schepsels maken de tocht extra moeilijk. Als ze mevrouw Peregrine in handen krijgen is ze een vogel en die gedaante maakt haar extra kwetsbaar, te meer omdat alleen een andere Ymbryne haar kan helpen om weer mens te worden. De ontmoeting met de bijzondere dieren is een opsteker. De kinderen komen bij hen even op adem. Maar mevrouw Wren, de reddende engel in nood is vertrokken uit de dierenlus, en dus rest er de groep niets anders dan haar zo snel als mogelijk naar London te volgen.

Om elke hoek schuilt nog steeds gevaar. Zijn de zigeuners betrouwbare helpers of handlangers van de Schepsels? Het London van 1940 waarin ze terechtkomen is een stad in oorlog. Kinderen worden er op transport gezet, de bommenregen zorgt voor een apocalyptische sfeer. Eindelijk komen ze mevrouw Wren op het spoor, maar helaas haar behandeling van de vogel levert niet het gewenste resultaat op. Zo vallen de bijzondere kinderen en mevrouw Wren opnieuw in de handen van de vijandige Schepsels. Door een buitengewoon toeval ontsnappen Jacob en Emma in het metrostation uit de gevangenentrein. Maar zullen ze hun vrienden kunnen redden?

Nieuw

Thema's

Leeftijd

Auteur