Nijntje oefent moeilijke woorden en werkwoorden

Nijntje oefent moeilijke woorden en werkwoorden

Onze recensie

Nijntje oefent moeilijke woorden en werkwoorden is eigenlijk geen boek, maar een verzameling van 80 kaartjes: 40 met moeilijke woorden, 40 met werkwoorden. Op elk kaartje staat een prentje in de vertrouwde Dick Bruna stijl.

De moeilijke woorden hebben, 3, 4 of zelfs 5 lettergrepen. Sommige woorden horen thuis in de kleuterwereld zoals kleurpotloden, speelgoedkast, tandenborstel of in de vertrouwde omgeving fototoestel, telefoon, vogelhuisje. Olifant, papegaai of krokodil kennen kinderen wellicht uit andere boekjes.

Maar wie kent schroevendraaier, verkeersbord of paardenbloem? De werkwoorden zien er niet zo moeilijk uit. Dansen, douchen, schaatsen en scheppen. Dat moet vlotjes lukken. Alleen hockeyen klinkt wat vreemd. Misschien omdat ik een meisje ben. De woorden staan niet op de kaartjes, maar kan je wel terugvinden op het doosje.

Met een beetje verbeelding kan je ook leuke spelletjes of verhaaltjes bedenken bij deze kaartjes. Heel leuk om de woordenschat van kleuters uit te breiden of kinderen met taalmoeilijkheden te helpen.

Yvonne

 

Nieuw

Thema's

Leeftijd

Auteur