Niet bijten, Anna!

Niet bijten, Anna!

Onze recensie

Anna heeft véél tandjes. Wel twintig. Als Anna lacht, zie je ze allemaal. Anna gebruikt haar tandjes om te eten. Maar soms, als ze boos is, bijten haar tanden. Bijvoorbeeld in de arm van haar broertje Lars. Dat mag niet, want bijten doet pijn.

Dit boekje vertelt je peuter hoe hij/zij kan omgaan met boosheid en hoe je emoties kan leren uiten. Zowel het thema als de prenten in Niet bijten Anna! spreken aan. De peuter kan zijn ogen de kost geven. Je ziet Anna alleen of met haar broertje, haar knuffel of haar mama. Hoe eenvoudig ook, de gelaatsuitdrukkingen van Anna (de brede glimlach of de sippe snoet) en de rest winden er geen doekjes om. Kleine details zoals de rode kring op Lars’ arm, springen onmiddellijk in het oog.

Naast de tekeningen vindt de voorlezer stukjes eenvoudige tekst. De regelmatige herhalingen (Bijten, dat mag niet) en de eenvoudige tips om bijten te voorkomen (bv. als je boos bent, kan je beter even weggaan of hard tegen een bal trappen of neen zeggen als je iets niet wilt) zal de peuter zeker niet vergeten.

Elke Beckers

Nieuw

Thema's

Leeftijd

Auteur