Misschien is doodgaan wel hetzelfde als een vlinder worden

Misschien is doodgaan wel hetzelfde als een vlinder worden

Onze recensie

Praat jij soms over moeilijke dingen met je papa, mama, opa of oma of misschien met de juf of meester?  Denk je wel eens na over doodgaan? Is er al iemand gestorven die je goed kent?  Dan is dit misschien wel een boek voor jou.

Christiaan en zijn opa praten graag met elkaar. Op een dag hebben ze een lang gesprek over doodgaan. Niemand weet precies wanneer hij doodgaat. Christiaan zou het wel willen weten, om dan snel nog allerlei leuke dingen te doen. Opa denkt dat hij eerder zal doodgaan dan zijn kleinzoon. Christiaan wil graag zo oud worden als zijn opa en opa wil graag zien dat Christiaan oud wordt.

Niemand weet ook waar je naar toe gaat als je doodgaat. Sommige mensen zeggen de hemel, of een plek waar geen pijn meer is. Andere mensen denken dat er niet is na dit leven.  Christiaan vindt het gemakkelijker om na te denken over het leven. Maar doodgaan hoort bij het leven, zegt opa. Soms ben je er een beetje bang voor, maar eigenlijk is het best spannend. En natuurlijk weet opa dat hij een aantal dingen ontzettend zal missen. Maar misschien zijn al die dingen er dan gewoon nog. Wie weet het?

Nieuw

Thema's

Leeftijd

Auteur